sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Vitriinissä

Eilen tuli vietettyä laatuaikaa isovanhempien kanssa, kun suuntasimme Riihimäen lasimuseolle. Lasimuseolla oli Lasipäivä, jossa siis yksityishenkilöt, sekä yritykset myivät vanhaa lasia, ja paikalla oli myös ammattilaisia tunnistamassa esineitä. 

Isovanhempien kanssa oli hyvä olla liikkeellä. Papan äiti on aikanaan ollut Riihimäen lasilla töissä, ja Mummi on keräillyt lasia koko ikänsä, joten hän siis tietää mistä kannattaa maksaa ja mitä. 

Lasipäiviltä meinasi tarttua matkaan kaunis rusehtava Aalto- vaasi, mutta käteisen puutteessa se jäi pöytään. Harmi.

Poikettiinhan me sitten vielä Riihimäellä kirppiksellä, josta matkaan tarttui kauan himoitsemani kirkas Saara Hopean Riihimäen lasille suunnittelema Näppyläkulho, kohtuuhintaan kerrankin.




Kirpparikierroksen jälkeen siirryttiin vielä iltapäiväkahveelle isovanhempien luokse jatkamaan keskustelua lasista. Tässä vaiheessa Pappa muisti, että eräs joululahja oli jäänyt minulle antamatta. 
Alkuperäispakkauksessa olevat Nanny Stillin Riihimäen lasille suunnittelemat Kehrä- kynttilänjalat, joissa on kultasepän kaivertamat alustat päivämäärällä 25.1.1985. Kirpparilta nämäkin alun perin.





Haaveissa olisi laajentaa vielä Festivo-, sekä Ultima Thule- kokoelmaa, sekä hankkia jokunen isompi Pomona- purkki. Myös keltainen Grapponia kiinnostaisi.. Toisaalta, myös turkoosi Näppyläkulho olisi kovin kaunis... Ja Aurinkopullot. 
Kun annat pikkusormen ja niin edelleen.. :)


2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi :)