sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Pieni ankanpoikanen ja erään Tamronin tarina

Helou. 
Toivottavasti kaikki ruutujen sillä puolen ovat selvinneet, ja selvinneet juhannuksesta. 

Pääsin hieman päivittämään kuvauskalustoa juhannukseksi. 
Syksyllä kameraa ostaessani sain pakettihintaan Pentaxin 50-200mm peruszoomin, jolla on joitakin räpsyjä tullut otettua. 
Talvella kuitenkin koiria kuvatessani huomasin, että 50mm jää liian pitkäksi, mikäli koira juoksee kameraa päin (ja 18-55 on auttamatta liian lyhyt kun kuvauskohde on kaukana..). Toukokuun kisoissa taas huomasin, että 200mm jää liian lyhyeksi, kun yrittää zoomata kentän toiselle laidalle. 
Selailin pitkään tuloksetta nettikauppoja, ja kävin eräässä paikallisessa liikkeessäkin kysymässä, että millainen putki ratkaisisi kaikki ongelmani. Olin katsellut 18-200mm putkea, mutta kun tuo 200mm oli liian lyhyt, niin jäi se putki kauppaan. Toinen vaihtoehto olisi ollut valovoimainen 50-200 putki loittorenkaan kanssa, joka taas meni ihan liikaa yli budjetin.
Onnekseni (ja kiitos ihanan Squvaelmia- Janinan) en luovuttanut ihan vähällä, ja pitkän, pitkän, piiiitkän selailun jälkeen löytyi Verkkokauppa.com- sivustolta Tamron 28-300mm perusvalovoimainen zoomi. 

Juhannuksena pääsi "Tomppa" tositoimiin, kun rannalla piipitti pieniä ankanpoikasia. Tomppa lunasti heti paikan kameralaukussani ! :)





2 kommenttia:

  1. Onnea uudesta putkesta. :) Kiva että on sellainen kun toivoitkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kyllä kannatti tuskastella niin pitkään :)

      Poista

Kiitos kommentistasi :)