sunnuntai 27. toukokuuta 2012

"Kai sä oot vielä hengissä ?"

Heräsin yöllä kovaan vesisateeseen ja helikopterin ääneen. Joitakin hetkiä myöhemmin tuli tekstiviesti, jonka luin vasta aamulla. 
Mielestäni oli itsestäänselvyys, että olen hengissä, kuinka niin ? Sitten muistin yölliset helikopteriäänet ja avasin tietokoneen ja uutissivustot. 
Jo uutissivuilla olleet otsikot "Hyvinkäällä ammuttu, 18-v tyttö kuollut" järkyttivät syvästi. Kuinka tällaisessa paikassa voi tapahtua jotain näin kamalaa.
Seuraavaksi avasin Facebookin, ja lähdin selaamaan uutisvirtaa alaspäin, ehkä sieltä selviäisi jotakin. Valitettavasti selvisi, että ensimmäinen uhri oli luokallani.


hs.fi
 Kokoonnuimme luokan kanssa muistamaan ystäväämme, myös lehdistö oli paikalla ikuistamassa suruamme.

Ensimmäisenä tulee mieleen kuinka käsittämätöntä, epäreilua, tämä on. Ja tietysti "miksi". Miksi joku menee, ja ampuu itselleen ehkä tuntemattomia ihmisiä. Miksi juuri tämä ihana, aurinkoinen, hymyileväinen, nauravainen, päivän pelastaja- tyttö. 

Toivon todella, että näiden traagisten tapahtumien jälkeen puututtaisiin nuorien ongelmiin nytheti, eikä vasta huomenna. Oltaisiin nuorille tukena. Kuunneltaisiin, kun kaverilla, tai vaikka edes puolitutulla on huolia. Autetaan ihmistä, ennenkuin on liian myöhäistä. 

facebook
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)